Red een dier

De kou van vorige week hebben weinig mensen aan zien komen, de week ervoor was het hier in Groningen nog rond de 10 graden. In een tot twee week is de temperatuur 20 graden gezakt. Het ijs lag op de sloten en vijvers, en op heel veel plekken kon je op natuurijs schaatsen. Veel foto’s van dieren die vast zaten in het ijs kwamen voorbij op social media. Die arme beesten zijn doodgevroren in het ijs en iedereen zit er een beetje om te lachen…. Te sneu voor woorden… 


Veel dieren die hebben de kou ook niet aan zien komen of waren er niet op voorbereid. Ik woon op het platteland, hier zijn veel beesten, het was hier dus onze ogen wagenwijd open houden voor beesten in nood. Het is de hele week goed gegaan tot dat, de een na laatste dag dat het vroor. Er lag een zilverreiger in de berm, te schuilen voor de wind leek het wel. Hij lag helemaal in elkaar gedoken. We hebben er een poosje met de auto bij gestaan maar, er zat niet veel beweging in dat arme beest. We hebben voor alle zekerheid de dierenambulance gebeld.

De dierenambulance kwam er zo spoedig mogelijk aan, een kleine tien minuten later waren ze er ook. Mijn vader is er bij gebleven terwijl mijn stiefmoeder en ik naar huis zijn gegaan. Hier kon ik alles in de gaten houden wat er gebeurde. De dierenambulance heeft de zilver reiger in het busje meegenomen naar een dierenarts. Diezelfde avond kregen wij een bericht van iemand die daar werkt, dat de zilver reiger helaas is overleden.

De reiger was door de kou van afgelopen week en de ijskoude wind, onderkoeld geraakt. Hij heeft al een poosje in de berm gezeten, zonder eten en te zwak om naar het water te raken.

Ik schrijf dit zodat ook andere mensen in koude tijden maar, ook in de iets warmere tijden gaan opletten naar dieren in nood. Ook in de drukke stad zijn dieren in nood, negeer ze niet maar geef ze nog een kans op leven. Als je iets niet vertrouwd bel dan de dierenambulance en red een beestje. 

 

Dierenambulance

 

De dierenambulance werken veel vrijwilligers die staan voor de rechten van dieren, ze halen dieren op en brengen ze door naar dierenartsen of hun eigen praktijken. De vrijwilligers krijgen een cursus waarbij, ze leren hoe je in welke situatie moet handelen. De dierenambulance helpt gewonde dieren, overleden dieren aan de zijkant van de weg maar, ook de ontsnapte huisdieren. Heb je een ontsnapte huisdier, dan zitten hier kosten aan verbonden omdat, dit voor jou zelf is. Gaat het om een dier dat gewond is of overleden is, zitten hier geen kosten aan verbonden. 

 

Het landelijk telefoon nummer van de dierenambulance is: 0900-0245

Als je naar dit nummer belt gaan ze vragen naar het adres waar jij je bevindt, daarna verbinden ze je door met de dierenambulance die het dichtste bij jou zit. 

https://www.dierenambulance.nl/  Hou de website van de dierenambulance ook in de gaten, hier staan ook tips op wat je wel en wat je niet moet gaan doen met jou huisdieren. Onthoud wel dat de dierenambulance sponsors nodig heeft om te bestaan. Je kunt de dierenambulance sponsoren door 1 euro per maand over te maken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0