· 

Oma opgelicht in de bus

Na een dagje in Groningen te zijn geweest met Robin, zaten wij in de bus terug naar huis, het was een lange dag maar, heel gezellig. Door de lange dag waren heel lacherig en vervelend geworden en konden we letterlijk overal om lachen (wij hebben geen alcohol nodig om vervelend te zijn).

Na al dik een uur in de bus te hebben gezeten waren we bijna in ons dorp tot er een mevrouw in de bus stapte, grijs krullerig haar, echt het beeld wat je voor je ziet als je aan een omaatje denkt. Die mevrouw begon gelijk boos te doen over dat de prijzen van de bus zo asociaal omhoog waren gegaan, 10 euro om in Emmen te komen en daarna nog weer 10 euro om terug te komen, het was belachelijk vond ze. Het was ook belachelijk want 10 euro is een dag kaartje en kan je de hele dag mee reizen, dit vertelde de buschauffeur ook aan haar, nou toen was het helemaal mooi....

Uiteindelijk ging ze op de stoel zitten vlak naast de buschauffeur, en begon over haar dag te praten, zo hard dat wij het achter in de bus nog konden horen, deze mevrouw deed aan klaverjassen en legde even heel duidelijk uit hoe lang ze het al deed en waarom ze dit deed, je zag in de spiegel het gezicht van de chauffeur helemaal vertrekken van vrolijk naar geïrriteerd. En wij?... Wij moesten onze lach inhouden.

En dan te bedenken dat de prijzen in de bus inmiddels nog hoger zijn geworden. 

 

-XxX- Yvette

Reactie schrijven

Commentaren: 0